18 Temmuz 2010 Pazar

Balkabaklı ve Cevizli Pasta


Malzemeler:





Pasta için:

◦2 kg. balkabağı (rendelenmiş ya da robotta çekilmiş)
◦1 paket bebe bisküvisi

◦2 su bardağı dövülmüş ceviz içi


Süslemesi için

1 paket krem şanti
damla çikolata

Hazırlanışı:

1. Balkabaklarını rendeleyin ya da robottan çekin 

2. Bisküvileri küçük parçalar halinde kırın ya da robottan çekin. Dövülmüş ceviz ile birlikte kabak tatlısına ekleyip karıştırın.

3. Yuvarlak bir borcamın ya da soğuğa dayanıklı her hangi bir kasenin tabanını kenarlardan sarkacak şekilde streç ile kaplayın. Karışımı kaseye boşaltıp üzerini düzleyin.

4. Pastayı buzdolabında soğutun. Servis tabağına ters çevirin. Üzerini krem şanti ve damla çikolata ile süsleyin

5. Soğuk olarak servis yapın

Afiyet olsun !!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder